Facebook Pixel

Профилактика и ваксини

Профилактика за домашни любимци

 

Домашните любимци са незаменими членове на семейството и нашите най-верни приятели. Те са винаги до нас, готови да ни последват във всяко приключение. Затова като отговорни стопани, трябва да мислим за тяхното здраве. Доброто здраве не зависи само от качествената храна и разходките, а и от добрата профилактика.

Профилактиката за домашни любимци е по-добра и лесна от лечението! Нейната цел е да проследи здравословното състояние на Вашия четириног приятел и, ако има проблем да се хване в начален стадий. Навременната и правилна профилактика за домашни любимци ще спести на любимеца Ви много стрес, а на Вас – скъпоструващи процедури и лечение.

Каква профилактика за домашни любимци Ви предлагаме?

Обезпаразитяване – външно и вътрешно обезпаразитяване на кучета и котки.

Микрочипиране – микрочипът осигурава трайно и еднозначно индентифициране на Вашето куче. Самата процедура по слагането на микрочипа не е болезнена и причинява съвсем малко дискомфорт на Вашия любимец.

Ваксинация на домашни любимци от ветеринарен кабинет ПримаВет.

Много от стопаните в град Варна се чудят дали е наложително да ваксинират своите домашни любимци. За някои хора това са „ненужни разходи”, щом любимците им са жизнени и нямат здравословни проблеми.

Истината е, че организмът на малките кученца и котенца все още се развива. Те нямат изградена имунна система и са по-податливи на сериозни инфекциозни заболявания. Ваксините за кучета и котки не могат да гарантират 100% защита, но могат да ги предпазят от сериозни инфекции и заболявания.

Освен това, ваксините за кучета и котки са най-добрата защита срещу заразни болести.

Така профилактиката на домашни любимци се явява задължителна в този крехък етап от живота им.

Съветваме Ви, ако се съмнявате дали да поставите ваксините за кучета и котки, винаги да се консултирате с Вашия ветеринарен лекар. Той най-добре може да Ви обясни ползите на различните ваксини за кучета и котки и да Ви даде професионален съвет.

Освен това, преди поставянето на която и да е ваксина на Вашия домашен любимец, той преминава обстоен преглед. Целта е да се оцени неговото здравословно състояние и подходящо ли е в момента да му се сложи ваксина за домашни любимци.