Озонотерапия

Озонотерапия

Какво представлява озонът?

Озонът е специална форма на кислорода, състояща се от три атома.

Озонотерапия

Как произвеждаме озон ?

Озонът се произвежда в специален апарат на Iv San Bernard, под въздействието на изключително висок заряд електрическа енергия. След включването си , топлата вода в Спа ваната започва да ,,бълбука,, ,всяко мехурче обгръща тялото на кучето Ви , създавайки му комфорт и облекчение.

ПримаВетВарна разполага със специална машина на марката – лидер в сферата Iv San Bernard, която генерира озон във водата.Така кучето Ви получава едновременно къпане, масаж, лечение и релакс в приятна, професионална атмосфера. Озонотерапията, с включен затоплящ режим на водата, засилва кръвообръщението и отпуска мускулите. С помощта на правилно подбраните професионални козметични продукти на италианската дермокозметика Iv San Bernard, които влагаме допълнително в нашата СПА вана, осигуряваме на Вашия домашен любимец невероятен комфорт и изживяване. Освен хидромасаж, Спа ваната включва и функция хромотерапия, която се използва за коригиране на енергийния дисбаланс, което стимулира енергия, жизненост и предизвиква дълбока релаксация. Това е особено подходящо при кучета, изложени на стрес. И не на последно място озонотерапията осигурява такова почистване и детокс на кожата и космената покривка, каквото няма как да се постигне само с шампоан, като подобрява цялостния вид на животното след такава процедура.Цялата процедура продължава 15-20 мин., след което продължаваме с продуктите, масажираме, изсушаваме и по желание оформяме Вашия любимец.

Озонотерапия

Получавате безплатна консултация при първата ни среща, за да можем да се запознаем както с Вас, така и с Вашето куче. Това ни позволява да разберем Вашите изисквания, да обсъдим груминг историята на домашния любимец и да проверим за евентуални здравословни проблеми.

Озонотерапия

Остави ни своя контакт и ние ще те потърсим за потвърждение.

 • За коя дата искаш да запазиш час?
 • За какво искаш да запазиш час?
 • Порода на кучето
 • Име на кучето
 • Тегло на кучето
 • Твоето име и фамилия
 • Твоят телефон и mail
  • Антивирусно, антибактериално и фунгицидно действие /убива различни видове вируси, бактерии и гъбички, и предпазва от повторното им появяване/. Показан е и при труднозарастващи рани, алопеция, дерматити, маласезия, лайшманиоза, следоперационно оплешивяване и др. Препоръчително е да се направят 3-4 процедури с кратък интервал, след това по 1 процедура на месец и постепенно да се разреждат.
  • Активира антиоксидантните системи на организма, спомага за разграждане на свободните радикали. Подходящ е при забавено физическо възстановяване след тежки заболявания, обща умора и отпадналост.
  • Имуномодулиращ ефект – може да се прилага както при вторични имунодефицитни състояния /след продължително боледуване/, така и при автоимунни заболявания.
  • Пряк ефект върху дихателна и сърдечно-съдова система: подобрява микроциркулацията, намалява периферното съдово съпротивление, повишава еластичността на мембраните на еритроцитите и като краен резултат намалява кислородния глад в клетките – следователно с озонотерапия се повлиява хипертонична болест и исхемична болест на сърцето.
  • Увеличава количеството на доставяния до тъканите кислород и по този начин води до по-добрата му абсорбция.
  • Озонотерапията влияе на липидния обмен. Озонът окислява мастни киселини, което води до намаление на холестерина, общите липиди и триглицеридите в кръвта – създават се условия за предпазване на съдовете от склероза.
  • Озонът има силно обезболяващо действие и особено при наличието на силни възпалителни процеси.
   Използва се при различни видове артрози (гонартроза, коксартроза, спондилоартроза); Заболявания на периферна нервна система -дискова херния, , неврити, полиневрити.
  • Детоксикиращ ефект: за профилактика и лечение на заболявания, причинени от нарушения на метаболизма – затлъстяване, диабет /доказано понижава кръвната захар/, подобрява чернодробната функция.
  • Намалява нивото на пикочната киселина /която е причина за подагра/