Facebook Pixel

Озонотерапия за домашни любимци

Какво представлява озонът?

Озонът е специална форма на кислорода, състояща се от три атома.

Как произвеждаме озон ?

Озонът се произвежда в специален апарат на Iv San Bernard, под въздействието на изключително висок заряд електрическа енергия. След включването си, топлата вода в Спа ваната започва да ,,бълбука”. Всяко мехурче обгръща тялото на кучето Ви, създавайки му комфорт и облекчение.

ПримаВет – Варна разполага със специална машина на марката – лидер в сферата Iv San Bernard, която генерира озон във водата. Така по време на озонотерапията за домашни любимци кучето Ви получава едновременно къпане, масаж, лечение и релакс в приятна, професионална атмосфера.

Озонотерапията за домашни любимци, с включен затоплящ режим на водата, засилва кръвообръщението и отпуска мускулите. С помощта на правилно подбраните професионални козметични продукти на италианската дермокозметика Iv San Bernard, които влагаме допълнително в нашата СПА вана, осигуряваме на Вашия любимец невероятен комфорт и изживяване.

Освен хидромасаж, Спа ваната включва и функция хромотерапия, която се използва за коригиране на енергийния дисбаланс, което стимулира енергия, жизненост и предизвиква дълбока релаксация. Това е особено подходящо при кучета, изложени на стрес.

И не на последно място – озонотерапията за домашни любимци осигурява такова почистване и детокс на кожата и космената покривка, каквото няма как да се постигне само с шампоан. Озонотерапията за домашни любмци подобрява цялостния вид на животното още след първата процедура.

Озонотерапията за домашни любимци продължава 15-20 мин., след което продължаваме с продуктите, масажираме, изсушаваме и по желание оформяме Вашия любимец.

Чудите се дали озонотерапията за домашни любици е подходяща за Вашето куче?

Получавате БЕЗПЛАТНА консултация при първата ни среща, за да можем да се запознаем както с Вас, така и с Вашето куче. Това ни позволява да разберем Вашите изисквания, да обсъдим груминг историята на домашния любимец и да проверим за евентуални здравословни проблеми.

Остави ни своя контакт и ние ще те потърсим за потвърждение.

 • За коя дата искаш да запазиш час?
 • За какво искаш да запазиш час?
 • Порода на кучето
 • Име на кучето
 • Тегло на кучето
 • Твоето име и фамилия
 • Твоят телефон и mail

Какви са предимствата на озонотерапията за домашни любимци?

 

 • Антивирусно, антибактериално и фунгицидно действие (убива различни видове вируси, бактерии и гъбички, и предпазва от повторното им появяване). Озонотерапията за домашни любимци се препоръчва и при труднозарастващи рани, алопеция, дерматити, маласезия, лайшманиоза, следоперационно оплешивяване и др. Препоръчително е да се направят 3-4 процедури с кратък интервал, след това по 1 процедура на месец и постепенно да се разреждат.
 • Активира антиоксидантните системи на организма, спомага за разграждане на свободните радикали. ). Озонотерапията за домашни любимци е подходяща  при забавено физическо възстановяване след тежки заболявания, обща умора и отпадналост.
 • Имуномодулиращ ефект – може да се прилага както при вторични имунодефицитни състояния (след продължително боледуване), така и при автоимунни заболявания.
 • Пряк ефект върху дихателна и сърдечно-съдова система – подобрява микроциркулацията, намалява периферното съдово съпротивление, повишава еластичността на мембраните на еритроцитите и като краен резултат намалява кислородния глад в клеткитe. Следователно с озонотерапия за домашни любимци се повлиява хипертонична болест и исхемична болест на сърцето.
 • Увеличава количеството на доставяния до тъканите кислород и по този начин води до по-добрата му абсорбция.
 • Озонотерапията за домашни любимци влияе на липидния обмен. Озонът окислява мастни киселини, което води до намаление на холестерина, общите липиди и триглицеридите в кръвта. Създават се условия за предпазване на съдовете от склероза.
 • Озонът има силно обезболяващо действие и особено при наличието на силни възпалителни процеси. Използва се при различни видове артрози (гонартроза, коксартроза, спондилоартроза); заболявания на периферна нервна система – дискова херния, неврити, полиневрити.
 • Детоксикиращ ефект – озонотерапията за домашни любимци е подходяща за профилактика и лечение на заболявания, причинени от нарушения на метаболизма – затлъстяване, диабет (доказано понижава кръвната захар), подобрява чернодробната функция.
 • Намалява нивото на пикочната киселина (която е причина за подагра).