Facebook Pixel

Блог

08.07.2021

Забележително подобрение на куче с Атопичен дерматит след озонотерапия

Ако все още не сте чували за ползите от озонотерапията или не сте имали възможността да се уверите в това – представяме ви случай на пациент, диагностициран с Aтопичен дерматит, при който се забеляза удивитело подобрение само след 3 процедури oзонотерапия, за около месец!
Без стероиди!!! Без антибиотици!!! Без никакви други лекарства!!!
Касае се за куче, америк. Стафордширски териер, на 3 години. Бе доведен при нас през месец април с молба да бъде започната озонотерапия, като алтернатива на провежданото до момента продължително лечение със стероиди, периодично антибиотици и антимикотични препарати.
При клиничния преглед се установи прекомерен сърбеж , зачервена, силно възпалена кожа, участъци с надигната, падаща или изцяло липсваща космена покривка.
След преглед на състоянието на кучето се изготви план за провеждане на процедурите, техния брой, както и специални, индивидуално разработени за конкретния пациент рецепти за продуктите от професионалната серия на Iv San Bernard, които влагаме допълнително във ваната с озон.
Проведохме общо 3 процедури първия месец, като още след втората се забеляза видимо подобрение в състоянието на кожата, но резултатите станаха още по-отчетливи след III процедура. Сърбежът постепенно намаля, кожата се успокои, увредения косъм отпадна и на негово място започна да израства нов. Давахме спец. серуми за домашна употреба между посещенията при нас.
Проведохме още две процедури и към момента състоянието е стабилно – ЛИПСВА СЪРБЕЖ, КОЖАТА Е ЗДРАВА, ГЛАДКА, НАБЛЮДАВА СЕ РАВНОМЕРНО ИЗРАСТВАНЕ НА НОВА КОСМЕНА ПОКРИВКА НАВСЯКЪДЕ, ВЪПРЕКИ ЧЕ СЕ ВИЖДАТ БЕЛЕЗИТЕ , НАПРАВЕНИ ОТ ЗВЕРСКОТО ЧЕСАНЕ ПРЕДИ ТОВА. НЕ ПРИЕМА НИКАКВИ ЛЕКАРСТВА, ДОБАВКИ ИЛИ СПЕЦ. ХРАНИ! ИДВА С ОГРОМНО УДОВОЛСТВИЕ НА ПРОЦЕДУРИТЕ, НО ВЕЧЕ САМО ЗА ПОДДЪРЖАНЕ НА ТОВА СЪСТОЯНИЕ, РЕЛАКС И КРАСОТА!!!
Разбира се, това е динамично заболяване, което се нуждае от постоянно наблюдение и менажиране. Озонотерапията е най-иновативният и безопасен начин за лечение, който не крие никакви рискове, за разлика от медикаментите, дава видими резултати и носи истинско удоволствие за пациентите!

Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.